Aile Danışmanı Kimdir?

aile danışmanı kimdir ? ne iş yapar

Aile Danışmanı Kimdir ? Ne İş Yapar ?

Aile Danışmanı kimdir sorusunun cevabı çok sayıda kişi tarafından merak edilmektedir. Bu yazımızda tüm detayları ile bilrikte size bu konuda bilgiler vereceğiz. Süreç içerisinde sormak istediğiniz her konuda da mutlaka eğitim danışmanlarımız dan bilgi almanıza da tavsiye ederiz. İlk olarak sizlere zorunlu bölümler den bahsedelim isterseniz. Öncelikle Aile Danışmanı olmak İçin, 4 yıllık fakülte mezunu olma zorunluluğu bulunmaktadır. Ayrıca bu bölümlerin, Psikoloji, Sosyal Hizmet, Sosyoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışma veya Hemşirelik ve Tıp ve Çocuk Gelişimi bölümleri olması da zorunludur.

Aile danışmanlığı;  değişim ve gelişimi sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Aile danışmanlığı;  aile üyeleri arasındaki ilişkileri incelemektedir. Çok önemli bir psikolojik süreçtir.  Aile danışmanları, evli çiftlere veya aile bireylerine destek sağlamaktadır. Evde ortaya çıkabilecek zihinsel veya duygusal sorunların üstesinden gelmeleri  amaçlanmaktadır.  Aile üyeleri arasında her zaman sağlıklı bir ilişki dönemli olmayabilir. Özellikle bazı konular da sorumluluk paylaşımın da ciddi sorunlar çıkabilmektedir.

Aile Danışmanlığı Sertifikası  ailelerin karşılaştığı sorunları tespit eden, bununla ilgili çözüm yolları arayan, zor dönem den geçen aile sistemini en hızlı ve hatasız bir şekilde düzeltmek için önlemler alan ve uygulayan, ailelere özel müdahale teknikleri ve stratejileri sunan profesyonel bir aile danışmanlığı eğitim programıdır.

Aile Danışmanı Sorun Çözüm Aşamaları

  • İlk olarak, aile bireyleri ile bir araya gelmesi gerekmektedir. Aile hayatını etkileyen konuları tartışmalarını ve gözden geçirmelerini sağlamaktadır.
  • Tedavi de hangi konuların ele alınacağını belirlemek için aile üyeleriyle konuşmak Aile bireyleri hakkında testler, görüşmeler ve gözlemler yoluyla bilgi toplamak,
  • Müşterileri boşanma, ayrılık, çocuk yetiştirme, aile yönetimi ve mali zorluklar vb. konularda bilgilendirmek
  • İlaç, psikiyatri ve hukuki yardım konularında müvekkilleri ilgili uzmanlara yönlendirmek,
  • Aile üyelerini, sorunlarla yapıcı bir şekilde başa çıkmak için beceri ve stratejiler geliştirmeye teşvik etmek
  • Faaliyetleri, ilerleme kayıtlarını, değerlendirmeleri ve tavsiyeleri içeren belgeleri saklamak,
  • Diğer danışmanlar ve uzmanlarla tanışmak, vakaları analiz etmek ve danışmanlık hizmetlerini koordine etmektedir.
  • Çocuklar ile alakalı hukuksal süreçlerde mahkemelere tavsiyede bulunmaktadır.
  • Doktorlar, okullar, sosyal hizmet uzmanları, çocuk danışmanları ve kolluk kuvvetleri ile iletişim kurmak,
  • Uyuşturucu programlarına katılan mahpuslara aile danışmanlığı ve tedavi hizmetleri sağlamak,
  • Mahkeme kararlarında boşanma ve velayet davalarında anne-baba ve çocukları değerlendirmek ve gerektiğinde mahkemede ifade vermek.
Hayat Boyu Eğitim Merkezi
Hayat Boyu Eğitim Merkezi
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart